3 de nov. 2017

Dels Pirineus al massís del Port: GR7



Parlar de l'Editorial Alpina és molt més que parlar d'una editorial de muntanya. Cada any no només presenten un grapat de novetats, sinó que reediten, milloren i actualitzen les guies i mapes vigents, perquè nosaltres, eina en mà, puguem gaudir de les nostres aventures amb tota seguretat, resseguint corbes de nivells, traçant amb el dit afilades carenes i desxifrant quina serà la bona traçada allà on desapareix el camí, i el paper i la brúixola ens guia.

Avui us portem una novetat molt recent, que farà furor a la Fira de la Muntanya i del Llibre de Vic-Collsacabra 2017, i que segur que s'acaba ben de pressa de la majoria de prestatges de les llibreries especialitzades: Del nord al sud. Dels Pirineus al massís del Port. GR 7. D'Editorial Alpina, Cossetània Edicions, i escrita per Alfons Barceló Casas.



Englobat dins de la col·lecció GR, una de les preferides de Muntanya i Meteo, ens sorprèn gratament que continuï traspuant la qualitat de la que ja ens té acostumats aquestes edicions. Un format de pàgines de molta qualitat lligades per una espiral metàl·lic, i protegit amb una portada i contraportada semi-rígida, amb un petit calaix a l'interior de la contraportada on hi ha els respectius mapes de la guia.

Només obrir-la podem veure que cuida els detalls: la portada per començar és desplegable, amb les diverses vint-i-una etapes enumerades una per una amb el desnivell, la duració i el quilometratge. A l'anvers podem veure un mapa general de Catalunya on ve marcat el GR 7, en tota la seva envergadura.

Quan comencem la guia, a cadascuna de les etapes ens trobem el desnivell positiu i negatiu, dificultat, duració, quilometratge, i la recomanació de l'època de l'any. En primer lloc ens presenten la ruta amb un resum de menys d'una pàgina, i a continuació el road book pautat per temps i distància i al finalitzar aquest, els apartats "Què cal veure?", "Destaquem..." i un molt recomanat "Esquitx literari", amb una breu poesia buscada per a cada ocasió.




Els quinze mapes que trobem a l'interior de la contraportada, són a escala 1:50.000, i l'altimetria i perfil de les dues respectives etapes que engloba cada un.

És una gran eina, i amb una bona relació qualitat preu, ja que aproximadament pel preu de dos mapa-guia excursionista E-25, tenim una guia realment completa que travessa Catalunya de nord a sud, i que ve acompanyada amb quinze mapes que podem aprofitar de forma independent quan anem a fer excursions.

Esperem que us feu amb un, i que l'aprofiteu durant molts anys en les vostres escapades.